Facebook може да погълне целия интернет

Апетитът идва с яденето. Ръководството на Facebook мечтае да погълне целия интернет, като всеки сайт стане страница в социалната мрежа, съобщава Франс Прес.

Еволюцията е неизбежна - скоро потребителите ще сърфират в мрежата без да напускат своите акаунти във Facebook, смятат хората, които движат развитието на най-популярната социална мрежа, пише technews.bg

До неотдавна много сайтове не предлагаха "социални" елементи и не обръщаха внимание на индивидуалните особености на потребителите. И в момента интернет изглежда като неструктурирана мрежа от връзки между страници, посочва основателят на Facebook - Марк Цукерберг.

Но ситуацията се променя и в центъра на вниманието се оказва конкретният човек, твърди младият предприемач. Така например, потребителите на неговата мрежа могат да погледнат сайта на интернет-радиото Pandora и автоматично да споделят музикалните си предпочитания със свои приятели от интернет общността. В този случай Pandora ще пуска музика, която се нрави на конкретната група от потребители, обяснява Цукерберг.

Именно с тази цел Facebook въвежда бутона Like. Когато потребителят го натисне, всички негови приятели ще обърнат внимание на съответната уеб страница. Десетки големи интернет ресурси, вкл. и тези на Microsoft, вече тестват технологията.

Нововъведенията на Facеbook са удар срещу Google, счита анализаторската компания Enderle Group. Пари и контрол - това са две неща, които ръководят корпорации като Facebook, Google и Apple. Всички те искат да получат по-голям контрол над своите потребители, заключават анализаторите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини