Републикански шампион по картинг загина на пистата в Калояново

Спийдестът на картингите в Пловдив на пистата в Калояново завърши с трагичен инцидент. 40-годишният двукратен републикански шампион Даниел Кисимов загина по време на тренировките преди състезанието, въпреки всички мерки за безопасност. Това потвърди кметът на община Калояново Александър Абрашев.

По данни на полицията, катастрофата е станала около 16.30 часа в петък на тренировка, преди да започне 3-дневното шоу "Спийдфест 2010". По думите на кмета, инцидентът станал на правата на пистата, точно в средата. Колата се ударила в оградата от гуми на пистата отстрани. При удара пилотът изхвърчал. Кисимов имал спукан череп и счупени прешлени, починал на път за болницата между селата Труд и Граф Ингатиево. Тридневното шоу, което трябваше да започне вчера следобед, е отменено.

По първоначални данни причината за катастрофата е блокиран двигател или повреда в ходова част. След инцидента всички пилоти са били разпитани. Полицията продължава работата по случая.

Картингфестът е отменен. Пилотите участници в състезанието направиха траурна обиколка на пистата. Парите от таксата за вход ще бъдат дадени на съпругата на Даниел Кисимов и шестгодишното им дете. Погребението ще бъде в неделя.

През почивните дни звездите на българския автомобилен, мотоциклетен и картинг спорт трябваше да демонстрират майсторство и да се срещнат със своите фенове на пистата „Дракон" край пловдивското село Калояново. Организаторите на „Спийдфест 2010" бяха предвидили дрифт и рали състезания, надпревари с картинги и дори със строителни машини. Заради трагичният инцидент шоуто е отменено. Мероприятието ще се проведе в друг формат само в събота.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини