Mercedes изпревари Audi по продажби

Конкуренцията в сегмента на луксозните автомобили се засилва все повече, като на лидерските позиции са Audi, BMW и Mercedes.

Досега битката бе доста ожесточена – между Audi и BMW има постоянна война на думи ( чрез билбордове, реклами и търговски представителства), но по отношение на продажбите баварският производител надминава съперника си. През първата половина на годината от BMW са успели да продадат 585 755 свои коли, а от Audi – 554 950.

Наблюдавайки тихо от заден план, от Mercedes криеха коз в ръкава си, който да ги изведе на предни позиции – този коз е новият E-Class. Засиленото търсене на модела през месец юни доведе до рекордни продажби, равняващи се на 113 000 бройки. В резултат на това общите годишни продажби на компанията нараснаха на 556 700. Това означава, че са закупени със 1 750 повече коли на Mercedes спрямо закупените коли с марка Audi - не чак толкова много, но достатъчно.

Още по-интересното е, че независимо от икономическата криза годишните продажби на Audi, Mercedes и BMW са нараснали спрямо миналата година съответно с 19.1 %, 15.2 % и 14.1 %. Тези впечатляващи резултати за немския производител Audi се дължат отчасти на засиленото търсене на автомобилите им в Китай, като страната става по-важен пазар за тях от Германия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини