Всеки случай изисква правилната чанта

Модата не винаги трябва да се възприема като стил на обличане или като начина, по който се изглеждате на публично място.

Дори аксесоарите играят важна роля във визията на модерната жена. Особено ако пътувате често, със сигурност вече сте установили - едно от най-важните неща се оказва изборът на едновременно удобната и модерна чанта.

Правилният избор на чантата за път зависи и от вида пътуване, което планирате. Ако отивате на място с плаж, а носите зимна ски чанта, или отивате на ски с плажна чанта, със сигурност ще изглеждате меко казано странно.

Нека набързо разгледаме ключовите моменти що се отнася до избора на правилната чанта за пътуване.

Цветове: Вместо да изберете нормални или матови цветове като черно и бордо, спрете се на ярък цвят, който ви отличава. Зелените, розовите или дори пъстрите чанти са бум в модата това лято!

Размерът има значение: Би било неудобно да носите тежки чанти, ако планирате да пътувате дълго. Изберете си такава, която изглежда по-малка на външен вид, но е особено просторна отвътре (поне с няколко джоба). Това ще ви позволи да носите всичко в нея вместо да се разхождате с четири торби.

Куфарчета с колелца: Те са най-подходящи, когато трябва да вървите пеша известно разстояние - на междинните спирки, терминалите. Щом се налага багажът ви да пътува отделно от вас, избирайте чанта/куфар с устройство за заключване.

Още няколко полезни съвета за вида пътна чанта, който да изберете за различни пътувания:

Почивка-приключение: Повечето ваканции от този тип предполагат да се движите от сутрин до вечер. Затова в този случай е по-важно да ви е удобно, отколкото да се съобразявате с последната мода. Тежките чанти, големите торби и куфарите с колелца няма да ви свършат работа. Вместо това си изберете водоустойчива здрава раница със здрава подплата, която да я предпазва от скъсване. Тези раници трябва да имат колан, с който да ги прикрепите на кръста си, и изключително здрави презрамки. Докато избирате, уверете се, че има поне няколко лесно достъпни отделения за ключови неща като бутилка с вода, репелент против насекоми и различни приспособления, които ще ви потрябват.

Пътувания в чужбина: Това почти винаги предполага междинни летища - би било разумно да изберете твърд куфар със здрава външна обвивка. Цената не е определяща – по-важни са качеството и здравината. За да избегнете плащането за носачи (в страни от азиатския югоизток като например Индия ще ви оберат до шушка), изберете си чанта или куфар с телескопична дръжка. Дори и да имате по-малко багаж, носете си целия куфар – тъкмо ще имате място за покупките и сувенирите.

Ваканция на плажа: Ако единствената ви цел е да мързелувате на плажа по цял ден, няма нужда да разнасяте куфара със себе си. Всичко, от което имате нужда за плажа, е бански костюм, слънчеви очила, шапка, слънцезащитен лосион и още няколко дреболии. Спрете се на голяма чанта от плат, която отразява стила ви, подчертава женствеността ви и едновременно с това ви улеснява, когато се разхождате наоколо. Платнените чанти с щампи и в ярки цветове са много популярни, но изберете такава и със здрави дръжки, които ви помагат да ги носите без неудобство.

Чанта за ръчен багаж: Да кажем, че искате да посетите роднини, които живеят в друг град. Вместо да чекирате багаж на автогарата, можете да си носите ръчна чанта, която ви помага да спестите много време от чекиране и получаване на багажа. Има изобилие от такива чанти в магазините. Ако носите лаптопа със себе си, изберете чанта, която има специално отделение, в което можете да го сложите. Има и подходящи варианти с възможност за въртене на колелцата.

Кратките почивки: Никога не носете голям куфар за малка почивка (като пътуване за уикенда например). Туристическите чанти или сакове са най-добрия вариант за този тип ваканции, а и в тях можете да съберете дрехи, тоалетни принадлежности и други необходими неща за 2-3 дни.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини