Убиха тираджия на паркинг докато спял

53-годишен шофьор на ТИР беше брутално убитрано тази сутрин, след като беше обран. Инцидентът станал на паркинг в София, малко преди мъжът да замине за Холандия. Други двама негови колеги са настанени в болница, съобщава БиТиВи.

53-годишният Димитър Димитров умира часове преди да тръгне за Холандия и заради около 500 евро, които носи за пътуването. Убит е от крадци, които знаят, че има пари в него.


Малко преди 04.00 часа тази сутрин Димитър и неговият колега Емил Йосифов, който също щял да заминава, са нападнати на ТИР-паркинг в София докато спят. Пребити са от трима неизвестни, които ги удрят и ритат в главите. 

Убийците взимат около общо 1000 евро от двамата шофьори. Пребит е и 71-годишният пазач Георги Цонев. Оцелелите след грабежа са приети в болница „Царица Йоанна". Разказали, че нападателите искали да откраднат и един от камионите.

Според една от версиите те са от ромски произход, високи и едри. Знаели името на пазача и това, че шофьорите имат пари за пътуване.
За семейството на убития Димитър това ще е втората голяма трагедия в последно време. 

"Детето му на 17 години го хвърлиха в Дунав, той е от Лом. Пак така го изнасилиха и го хвърлиха. Сега и той загина. Ужас", разказа собственикът на ТИР-паркинга. 

Полицията издирва убийците. Oт снощи още сме обезпечили местопроизшествието, сега ще се направи един задълбочен преглед. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, в интервю за предаването на бТВ.

По думите му свидетелите са потърпевшите от инцидента. „Това е изцяло криминално деяние, защото в един от ТИР-овете има цветни метали и е направен опит точно този ТИР да бъде запален.

Това, което може би е било като изненада е, че шофьорите са били на място, били са на паркинга", заяви още Цветанов. По думите му извършителите са искали да вземат цветните метали, а не да извършат убийство.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини