Пинк Флойд възкръсва в името на благотворителността

Барабанистът на "Пинк Флойд" Ник Мейсън заяви, че легендарната група може отново да се сформира за благотворителност, съобщиха Би Би Си и Контактмюзик.

Групата, от чиито албуми са продадени 200 милиона копия, се бе събрала отново за концерта "Лайв 8" в Лондон през 2005 г. Смятам, че бихме искали да участваме в друг подобен концерт, увери Мейсън.

Това ми допада и съм уверен, че се харесва и на другите членове на бандата, допълни той.

Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор тръгнаха по свои пътища през 80-те години на миналия век, но благотворителността наскоро отново ги събра заедно за пръв път от "Лайв 8".

През юли в Оксфордшир те изпълниха заедно хитове на "Пинк Флойд", като приходите бяха за фондация, която помага на палестински деца. След изпълненията Уотърс заяви, че това може би е едно ново начало.

Гилмор освен това ще е гостуващ музикант в концерт в рамките на предстоящото турне на Уотърс. В това турне Уотърс ще изпълни песни от албума "Стената" на "Пинк Флойд". "Лайв 8" предостави модела за нещо, което трябва отново да направим, поясни Мейсън. Изпълнителят на клавишни Ричард Райт от "Пинк Флойд" умря през 2008 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини