Пампорово има горещ минерален извор, ще става спа курорт

Родопският курорт е основно зимна дестинация за туристите, но целта на бизнеса е да стане целогодишен център за отдих и лечение чрез минералните извори наоколо

За да станат Родопите дeстинация за наши и чужди туристи през 4 –те сезона, трябва да се съчетаят условията за зимни спортове в най-слънчевия курорт у нас и миножеството минерални извори. Tова ще бъде и следващата стратегическа цел за развитие на туризма не само в Пампорово, а и в околните курортни селища. Ще се наблегне на лечебните качества на минералната вода, както и релакс процедурите за красота и здраве.

В края на миналата година собственикът на „Пампорово” АД Цветелина Бориславова обяви готовността на дружеството да инвестира в подобнен мега проект.

Вече е каптиран един извор с минерална вода, който е с естествена температура от 72 градуса, обяви Бориславова на официална пресконференция за откриването на новия зимен сезон в курорта.

Изворът е каптиран в близост до долната станция на модерния шестседалков лиифт.

Освен, че е на голямо растояние и прокарването на тръбите ще бъде огромна инвестиция, новооткритият извор е и много дълбок - на повече от 300 м под земята.

По тази причина ще продължат геотермалните проучвания, обясни шефката на „Пампорово” АД, за да се каптира по-близък минерален извор.

Минералната вода обаче е много добра, а като качество е напълно идентична с тези, която извира край Девин.

Предстои и експертен анализ за геотермалните възможности на региона край Пампорово, за да се избере най-добрия вариант за сондиране и каптиране на бъдещите извори, които ще захранват СПА туризма и балнеолечението.

Инвестициите за този бизнес са огромни, подчерта Бориславова, но обяви, че това е следващата голяма крачка за развитие на най-слънчевият курорт в България - Пампорово.

от Смолян специално за HaskovoNET
Чудомира Щерева

Цветелина Бориславова и зам.министърът на икономиката и туризма Иво Маринов прогнозираха много по-добър сезон в Пампорово за предстоящата 2010г.-2011г.
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини