Селски кметове „бдят” срещу порното в планинските хотелчета

Да се спре достъпа на деца до порно каналите по кабеларката в селските хотелчета, ще бъде една от възможностите на кметовете в община Смолян.

Това е една от идеите за повишаване на туристическата култура, след пълната коппютъризация на кметствата в региона, станала по проект за почти 475 хил. лева.

Местните управници вече имат основна компютърна грамотност и биха могли да помагат на туристическите центрове.  Те ще могат да правят електронни резервации за селските хотелчета

И местата за настаняване, които напоследък са хит за летен туризъм.

Освен да приемат заявките за нови гости, кметовете биха могли онлайн да контролират и достъпа на малолетни до кабела в хотелската стая, коментират туристически спецове.

От кметския компютър,  специално разработената програма, автоматично би могла да се задейства и да резне предаването на „филми за възрастни”.

Всички 24 кметства и 19 селца с кметски наместници, както и 9-те туристически инфоцентрове, ще бъдат свързани в единна система към община Смолян.

 След пълното й въвеждане, местните хора ще могат на място да подават молби, жалби и  заявления за административни  услуги, без да пътуват до града. Така  освен за електронно самоуправление, селските управници ще помагат и за културата в туризма.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини