Кабинет за неотложна помощ откриха в Смолян

Кабинетът ще работи от 8ч. до 20ч.в делниците и денонощно през уикендите

От началото на месец февруари в родопския град вече работи кабинет, в който хората ще получават медицинска помощ, дори и състоянието им да не е спешно.

Пациентите, които имат нужда от лекарска помощ, но джипито им не е на работа, вече могат да получат специализирана помощ в кабинета, открит към Диагностично-консултативния център на многопрофилната болница в Смолян.

Той се намира непосредствено срещу Спешното отделение на здравното заведение и през почивните дни ще работи денонощно. През седмицата работното време на неотложния пункт ще бъде от 8ч. до 20часа, а лекарите ще дават дежурства по график.

До началото на този месец, поради липса на специализиран кабинет, не спешните състояния се обслужваха от спешното отделение.

Досега спешното отделение на смолянската болница обслужваше и случаите, които не са спешни състояния, тъй като те не бяха покрити от до болничната помощ нямаше кой  да поеме пациентите.

ДКЦ има сключени договори с повечето джипита в Смолян, Мадан, Рудозем и Чепеларе за групова практика и поема неотложната помощ на пациентите им. Новото лечебното звено вече набира скорост и само през последния уикенд неотложна помощ в него са потърсили 80 души.

 

Чудомира Щерева

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини