Стихове с презервативи раздават в Смолян за Свети Валентин

Дърво на любовта с признания или стихове е оригинален подарък за празника

За Свети Валентин над 1500 младежи от Смолян и района ще се сдобият с предпазното средство. Изненада в тазгодишната инициатива на здравната инспекция в родопския град, ще бъдат стихове от световната любовна лирика.

Всеки кондом ще бъде с панделка и любовно късметче от звездните образци на поетите, възпели Любовта.

В рамките на акцията на РИОКОЗ, която ще протече под мотото”Моето послание за безопасна любов” в гимназиите и средните училища ще бъдат поставени специални табла за „лично творчество”. На тях младите хора ще записват посланията си към връстниците за любов и секс без риск.

Ежегодно здравната инспекция отбелязва деня на влюбените 14 февруари, за да насърчи младите да бъдат отговорни към партньорите си и хората, които обичат.

Според последните данни, получени чрез Национална програма за превенция и контрол на младите хора от СПИН и други полово предавани болести, 50% от заразените от ХИВ вируса през миналата година са на възраст от 15г. до 29г.

Все по-млади са новозаразените от СПИН, сочат още данните. Тревожна е тенденцията долната граница възрастова граница да пада рязко и болестта да покосява все повече тийнейджъри.

Според официалната статистика заразените с вируса на СПИН са 1252, но най-вероятно реалният им брой е около 4 хиляди души.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини