„Лъвски скок” в памет на Апостола

Девет училища в смолянска област с патрон Васил Левски ще отбележат 19 февруари с уникално спортно състезание. Ученическата надпревара „Лъвски скок” се организира за пръв път.

 В деня на смъртта на една от най-светлите личности в националната ни история,  в град Златоград ще се съберат възпитаниците на учебни заведения, носещи името на Апостола.

Домакин на състезанието е ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, а в организацията си партнират Регионалния инспекторат по образование в Смолян, община Златоград и Общински комитет „Васил Левски” в Смолян.

 Поканените девет училища в областта за трета поредна години провеждат общи инициативи на 19 февруари – деня на героичната гибел на Левски и на 18 юли – рождената дата на Апостола.

 За състезанието „Лъвски скок” е разработена специална наредба от директора на основното училище домакин в Златоград и преподавателите по физическо възпитание и спорт в  ПМГ „Васил Левски” Смолян.

Учениците ще се състезават в два модула–индивидуално класиране в дисциплина скок дължина и отборно състезание -30 метра совалка.

Спортната надпревара ”Лъвски скок”, посветена на патрона на училищата, ще протече в три възрастови групи до VІІІ клас.

 Участие са заявили 54 деца на различна възраст от училището домакин в Златоград и връстниците им от основните училища в златоградското с. Ерма река и село Средец в община Неделино. В спортното състезание ще се включат и възпитаниците на едно от най-елитните учебни заведения в Смолян ПМГ „Васил Левски” .

Наградният фонд и други изненади за участниците са осигурени от съорганизаторите  „Бултекст” ЕООД – гр. Златоград, Община Златоград и РИО-Смолян. Общински комитет “Васил Левски” е подготвил специален приз за училището, чийто отбор се класира на първо място.

Чудомира Щерева

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини