Измамник опита да преметне застраховател-осъдиха го

След споразумение със съда измамник се размина с условна присъда

Две години условна присъда получи 25 годишния Никола Петков от Смолян, който се опитал да преметне застрахователна компания „Армеец”АД.

Младият мъж решил да получи обезщетение по застраховка „Каско” за личното си „Ауди” S8, което обявил за откраднато. На 15 март миналата година Петков заявил в офиса на застрахователя, че луксозното му возило е изчезнало предишния ден и поискал обезщетение от 25 400лв., като попълнил и съответните документи.

Идеята да преметне застрахователите хрумнала на Петков, след като закъсал на околовръстния път Пловдив – София. Поискал от приятел да му услужи с гараж, докато я ремонтира и оставил „Ауди”- то в пловдивското село Катуница.

Няколко часа по-късно му дошла идеята направо да я обяви возилото за откраднато и да прибере застрахователната премия. Заминал за столицата и сигнализирал в  7-мо РПУ в София за „кражбата”. На полицаите обяснил, че колата се „изпарила” от паркинг в Студентски град .

Опитът за измама обаче много бързо бил разкрит и след разследване на службата за сигурност на застрахователя и полицията, истината лъснала.

Никола направил пълни самопризнания и обяснил, че автомобилът му изобщо не бил краден, а само се опитал да вземе застраховката от него.

През 2010г. Петков, който работел като курирер в частна фирма, бе осъден и на една година условно за наркоразпространение. Полицията го залови с 60 пакетчета марихуана в джипа „Гранд Чероки”, който шофирал приятелят му Мирослав.

По-късно разследващите установили, че Никола ръководел канал за разпространение на наркотика, който „внасял” от района на Петрич от 2008г.

Новата условна присъда за Петков от 2г. „лишаване от свобода” с 4 години изпитателен срок, е след споразумение със съда. Магистратите обаче постановили и конфискация на ¼ от скъпото „Ауди”, както и забрана да заема материално отговорни длъжности за срок от 2 години.

Чудомира Щерева

"Ауди" S8 е мощно возило и държи висока цена и на старо
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини