Оперираха тежко раненият шофьор при катастрофата в събота

Днес оперираха 37 годишен смолянчанин Младен Кринтев, който пострада при челна катастрофата в събота, съобщиха от болницата в Смолян.

Операцията на левите крайници е продължила над 3.5 часа.

В сряда лекуващият медицински екип от интензивно отделение, планира втора операция.

Следващата хирургическа интервенция е за изпотрошения десен крак а Младен.

Лекарите ще възстановяват травмите на бедрото и подбедрицата, уточни д-р Ангел Каръшев – началник на ОАИЛ в смолянската болница.

Макар и стабелен, болният е в тежко състояние, а лекарите се надяват да няма усложнения в здравословното му състоянието, заради сериозните травми на белия дроб.

Пострадалият продължава да е с опасност за живота, а медицинският екип се бори и за преодоляване на острата дихателна недостатъчност, следствие от травмираните органи.

В неделя беше оперирана и 14-годишната Михаела, която също пострада от тежкия пътен инцидент между ученически автобус и частния микробус, шофиран от Младен.

Девойката постъпи отделението УНГ на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” в  Смолян. със счупен нос.  Операцията е минала нормално. 

При челния сблъсък между родопските села Стойките и Широка лъка бяха ранени общо 5 души, три деца, ръководителката на ученическата група и шофьора на микробуса.

Чудомира Щерева

"Борим се за живота на Младен, животът му все още виси на косъм, въпреки, че е стабилизиран, съобши шефът на Отделението за анестезия и интензивно лечение в смолянската болница, Д-р Ангел Каръшев

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини