Пресата в Смолян на 16 март

Водещото заглавие на вестник „Родопи Смолян” в броя му от сряда 16 март е:

„Искат от фермер 42 000 лева налози, той реагира: Аз да не съм “Кремиковци”!

 42 хиляди лева за данък смет и сгради поиска общината от единствената птицеферма в Смолян. По думите на собственика Димитър Бояджиев това е с почти 11 пъти завишение на цената.

На първа страница е поместен материала за сагата между контролните инстанции и микробусите, известни в Смолян като „маршрутките”.

Те возят с половин час по-бързо и с около лев по-евтино до Пловдив, но често пътниците слизат мъртво пияни от миризни, бензинови изпарения и здраво друсане. “Превозвачи се жалват пред Губернатора: ДАИ и МВР ни глобяват неправомерно!”. Изданието дава подробности за срещата на превозвачите и областния управител инж.Стефан Стайков, който им обещал съдействие.

Със заглавието  „Не отстъпваме лидерството по безработица”, вестникът акцентира поредното черно първенство за смолянски регион, който за пореден път оглави класацията по безработица в страната с близо 18% без препитание.

“Граничари от Доспат спипаха 310 кутии нелегални цигари”, “2 автомобила и 9 души задържаха на “браздата”, „Мениджър се обеси в хотела си” са акцентите от крими хрониката.

 “Пчелар от Неделинско стана Фермер на Тракия – Сергей Станчев има 190 пчелни кошери, очаква 25 000 евро”, е икономическия нюанс в днешния брой.

Културен на вестник „Родопи Смолян” е заглавието “Родопчани гледат изложба на китайски ветрила и чадъри”.

И още от последната страница:  “Хокеят донесе сребро за Златоград”, “Месец март остави без дъх децата от ресурсен център”, “Изложби за Освобождението и Празника на мама, готви се карнавал и за Първа пролет”.



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини