Печата в Смолян на 29 март

Водещото заглавие на вестник "Родопи вест” днес е:

“Фабрикуват решение за бюджет 2009, алармира кмет”. Според кмета на Рудозем Николай Бояджиев, такова решение никога не е приемано от месния ОбС.

По думите му, такова заседание на местния парламент не е провеждано и той сега разбрал, че бившия председател на ОбС инж. Митко Младенов събира подписи от общинските съветници, че е проведено.

На челната страница на вестника друг акцент е , че три села Фатово,Серафимово и Габрица ще ползват вода безвъзмездно, “20-годишен юбилей с лакърдии стягат зевзеците”.

Изданието пише още “Преди края на снега – Свалиха цените на лифт картите”, цените на ски услугите паднаха преди седмица, сега картата е 39лв.

 На трета страница на вестника пише: “Български и гръцки евродепутати бистрят общи мерки в кризата”, “Първа награда и златен плакет донесоха певци от Мадан”. В интервю за вестника, художникът Петър Савов казва: “Образът на Христос понякога сам се рисува”.

 На последната си страница смолянският седмичник изнася информация за трагедията в събота: “Час и половина след пожар жена откриха изпепелена”.

“След преброяването – Топи се Смолян, топи...”. в община Смолян живеят 40 995 души, а само в областният град, те са 30 283, пише вестникът.
Вестник “Родопи Смолян” в днешния си брой е развил на първа страница поредната черна драма със самоубийство в Смолян: “Бизнесмен се обеси на метри от дома си”. Финансови затруднения подтикнали 40-годишният мъж, смятат близки.

 “Старт на “Чиста пролет 2011” е друго заглавие от челната страница на изданието. “Бунтар № 1 сред фермерите пълнил джобове в корупционна схема” пише вестника.

“Сметките на община Рудозем под запор, дължи 200 бона на фирма” и “Трима родопски дилъри закопчани в София”, са икономически и крпиминални акценти от водещата страница.

На 2-ра страница, изданието пише:  “30-годишен изнасилва крава, бяга в Гърция”. “Жена загина при почистване на имот” е друго заглавие от вестника.

 “Фейсбук-група с предложение за детски площадки” и “Младите огнеборци в полза на обществото – Чистят, садят дръвчета, помагат на социално слабите”, са проявите на гражданско общество в родопския град, за които вестникът съобщава.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини