Мадан чества Нощ на музеите в "кристален дворец" и"златна"пещера

Уникалната пещера „Шаренка” край Мадан, която привлича туристите със „златния” си таван, ще се превърне в рок сцена. Концертът се организира от община Мадан за националната  инициатива”Нощта  на музеите”.

Рок парчета, в изпълнение на местната банда „Микроб” и родопски фолклор от читалище „Иван Вазов” в миньорския град, са част от програмата „Песен в сърцето на пещерата”.

Нощно посещение сред стотици безценни кристали е другата изненада за почитателите на музейната традиция. В 21 часа на 14 май вратите на единствения музей за подземни богатства „Родопски кристал” в Мадан ще бъдат отворени за всички безплатно. Сред блясъка на над 580 редки кристали и минерали посетителите ще се изненадат и от друга атракция подготвена от организаторите за нощта на музеите.

Театралния моноспектакъл „Кристален шепот”, представен от местната  театралната школа, ще се играе със специално осветление, за да не погуби блясъка на подземното кристално царство,съхранено в музея.Част от бляскавия декор ще бъдат редките кристали златист халкопирит и розов родохрозит, както и безценни ахати,виолетови аметисти и черен морион.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини