Деца чистят извора на река Арда

Оттова "кладенче" тръгва пътят на най-голямата родопска река Арда

Ученици от кръжоците „ Млад природолюбител” и „Биоразнообразие и природа” от Смолян, ще се включат в акция за почистването на извора на най-голямата родопска река Арда.

На 22 май на Ардин връх, от където е изворът на Арда, ще започне екоакцията, организирана от РИОСВ Смолян, здравната инспекция и Обединен детски комплекс в града.

Учениците от 2 клас до 6 клас специално ще се запознаят с лечебните и защитени растения, които се срещат в района на извора и околните местности.

Ще научат и много интересни неща за историята на билколечението и правилата за събирането, и ползването на растителните лекове.

Саморъчно направени от малчуганите къщички за птици, ще бъдат поставени на дърветата край извора, който през последните години се превърна в туристическа атракция.

По време на излета малките еколози ще съберат природни материали, за изработването на интересни предмети и картини от хербаризирани растения.

Екоакцията под надслов „Природата ни прави здрави” е посветена на Международния ден на биологичното разнообразие, който се отбелязва на 22май.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини