Потрошеният от февруарската катастрофа излезе от болница

След повече от 80 дни лечение, вчера от   болница изписаха Младен Кринтев от Смолян. Младият мъж  беше жестоко натрошен при зловещата катастрофа с ученически автобус на 26 февруари тази година.

 Рано сутринта на мразовития февруарски ден, микробусът на 37 годишния Младен се подхлъзнал на заледения и неопесъчен участък от пътя между селата Широка лъка и Стойките. При  челния удар в идващия на среща ученически автобус, са ранени 6 души – двама възрастни и 4 деца.

Най-тежко пострадал се оказа шофьорът на микробуса Младен, който нямаше здраво място по себе си. За да извадят  заклещеното тяло се наложи пожарната да реже смачканите ламарините на колата.

Лекарите в болницата в Смолян се бориха дни на ред, за да спасят живота му.

Родопчанинът беше в кома няколко дни и прекара 23 дни в отделението по анестезия и интензивно лечение. После беше преместен в травматологията, където последваха няколко хирургически операции.

Благодарение на грижите на лекарските екипи от ОАИЛ и Травматологичното отделение на МБАЛ „Братан Шукеров” в Смолян, младият родопчанин се пребори за живота си и  вече е при семейството си.

Предстоят рехабилитационни процедури за раздвижването му след 83 дни в болницата.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини