Актьорът Калин Врачански идва в Смолян за кампанията срещу дрогата

Актьорът Калин Врачански ще подкрепи инициативата “Заедно срещу дрогата”, която ще продължи през целия месец юни в Смолян.

На 16 юни от 17.00 ч. в читалище „Орфееви гори – 1870” в Смолян ще започне дискусията под надслов „Наркомании и наркотици”.

Звездата на родната сцена актьорът Калин Врачански ще открие срещата с представители на фондация „Младежи на кръстопът”, в която ще се включат ученици и граждани. Преди представяне на филма „Помни живота, помни смъртта”, актьорът ще апелира младите хора да не посягат към измамното щастие на дрогата.

С обществена дискусия „Употреба и разпространение на дрога - рискове, превенция, отговорности” ,стартира месецът срещу дрогата на

3 юни в 14.00 часа в Областна администрация.

До 20 юни пък е срока на конкурс за заснемане на любителски видеоклип на тема „Дрога ли?!!”, в който могат да участват ученици от VІІ до ХІІ клас. Допуска се и заснемане на клип с мобилен телефон, а продължителността на клипа трябва да е 3 минути. Готовите материали да се предадат на електронен носител /CD, DVD/ в ОД на МВР Смолян. Победителят в конкурса ще бъде награден на финалния концерт на 24.06.2011 г., а на видеостена ще се покажат отличения клип, както и най-добрите миниленти.

 Кръгла маса „Борба с трафика на хора” със студентите от смолянския филиал на ВСУ „Черноризец Храбър” и спортен празник са друга част от проявите на 16 и 18 юни. Под мотото “Спортът е моята дрога” ще се проведе фестивал на бойните изкуства и техники, в който ще се включат спортните клубове от Смолян, Мадан, Неделино, Пловдив, ОД на МВР - Смолян.

Финалият концерт „Заедно срещу дрогата”, е на 24 юни на Амфитеатъра в Смолян с участието на брейк и попинг формацията „ Sleepwalkingz krew” , танцова формация “Зареница” и рок-група “Бърн” от Златоград.                                                                                                          

Месецът за борба срещу употребата и разпространението на наркотици се организира от Областна администрация Смолян и ОД на МВР, с подкрепата на община Смолян и филиала на Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” в родопския град.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини