Пребитият инженер не бил заплашван

Пребития с палки преди 4 дни чужденец  днес беше изписан от болницата в Смолян.

 Той не е получавал директни заплашвахи, но приятели го предупреждавали да внимава.

Разследването на побоя над 38 годишния испанец с немско гражданство Алехандро Винклер продължава, обявиха от проукартурата в Смолян, както и разпитите на свидетели. Очевидци на самото нападение над високопоставения чужденец обаче все още не са установени. Няма и заподозрени в хода на досъдебното производство срещу неизвестен извършител, образувано незабавно от прокуратурата в града.

Потрошеният инженер е изпълнителен директор на международен консорциум за строителен надзор на обекта за воден цикъл в родопския град. В него участват австрийска, испанска и българска фирми. Изпълнител на обекта, финансиран с  24 милиона евро от ЕС е консорциум  „Копаса – Понсстрой- Вод” с участието на испански и български фирми.

Испанецът постъпи в травматологичното отделение към 20.30ч. на 9 юни с разбит череп, счупена  ръка и множество рани от ударите с палки и метални колове по цялото тяло.

Нападателите са били с маски на главите, на приблизителна възраст около 30 –те.

Винклер е бил нападнат докато заключвал колата си, за да се прибере в квартирата, наета преди повече от 1 година. Мъжът обаче не е ограбен и не липсва нищо от личните му вещи, сред които портфейл, скъпи телефони и преносим компютър.

Пострадалият продължава да твърди, че нападението е свързано с работата му, а без неговия подпис и одобрение не може да се приеме нито една от извършените строителни дейности по мегапроекта в Смолян, който е в процес на изпълнение вече 2 години.

Криминалистите обаче не изключват и други версии, като например лични проблеми на Алехандро.

Разследва се възможността испанецът да е бил объркан с друг обект на поръчковото нападение, коментират от полицията.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини