Класираха най-красивите жени в политиката

Американският журналист Ерик Голуб в блога на в. "Вашингтон таймс" публикува класацията на най-красивите жени в света, които се занимават с политика. Авторът е разделил в топ-30 представителките на нежния пол на три групи - политици с леви, с десни и с центристки убеждения, съобщи Нюзру.

В класацията на либералите и демократите от женски пол на първо място е депутатът от руската Дума, известната гимнастичка Алина Кабаева. Представяйки Кабаева, Ерик Глоуб припомня слуховете за връзката й с министър-председателя на Русия Владимир Путин, подчертавайки, че и двамата отричат да имат такава. През 2008 г. в "Московский кореспондент" публикува статия за предстояща сватба на Путин и Кабаева. Много скоро след това изданието бе закрито. През май 2009 г. руски блогъри твърдяха, че Кабаева е родила син. Едва през януари тази година гимнастичката опроверга тази информация, съобщавайки, че момченцето, видяно с нея, е било племенникът й.

В класацията на левите политици на пето място е телевизионната водеща Опра Уинфри. А в десятката са коментаторът на Ен Би Си Нора ОДонъл, адвокатът Тамара Холдър и актрисата Тина Фей.

Втората част на класацията, където са представени независимите и центристите, се оглавява от 18-годишната мароканска танцьорка Карима ел Махруг, известна повече в Италия като Руби, въвлякла италианския премиер Силвио Берлускони в секс скандал.

На първо място в класацията на консерваторите е израелският политик и член на Кнесета от партията "Ликуд" Ципи Ливни. На второ място е вицегубернаторът на щата Уисконсин Ребека Клифиш, а на шесто е бившият губернатор на щата Аляска, кандидатът за вицепрезидент на САЩ през 2008 г. Сара Пейлин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини