Лудият убиец от Рудозем остава в психиатрия още 6 месеца

На заседание на Районен съд в Мадан магистратите решиха  психично болния Айдън Оллу от Рудозем, да продължи принудителното си лечението за още шест месеца в психиатрична болница в Кърджали.

40 годишният психар хвърли в  паника жителите на Рудозем и ги изкара на масови протести, след като в края на 2009г. бе освободен от психиатричната болница в Раднево. В специализираното здравно заведение Оллу лежа след садистичното убийство на баща си през 2006г., което втрещи със садизма си дори професионалните криминалисти.

Малко след освобождаването му от Раднево, Алдън нападнал и душил две жени и дете по улиците на родопското градче, а квартал „Възраждане”, в който живее психично болният, беше на ръба на масовата истерията от страх.

След поредното нападение над местни жители, в началото на тази година магистратите принудително пратиха шизофреникът да се лекува в Кърджали.

Тежко болният мъж живее с майка си Рафие, която подписала декларация,че ще се грижи за него след като бил пуснат от Раднево и няма да допуска шизофреникът да не си взима лекарствата.
Според съседите им обаче старицата не е в състояние да се грижи за себе си, камо ли за лудия си и агресивен син. Те нямат пари да купуват лекарства, липсва им битова култура,

а според вещото лице по делото, майката не съдействала по никакъв начин за лекуването на лудият й син. Самата Рафие е с психопатна структура и примитивен интелект. Най-вероятно след като спрял лечението и бил освободен, Оллу отново започнал да налита и да прави опити за блудство.

По делото е представено становище на Директора на Психиатрична болница в Кърджали и лекуващия лекар, където болният се лекува с мощни невролептици и към момента състоянието му е стабилно. В мотивите на заключението се сочи, че извън хоспитализациите си психично болният мъж не е провеждал системно поддържащо лечение и е продължавал да поддържа конфликти със съседите си.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини