Бик не понесе музиката и се хвърли от скалите в океана

В селцето Кройд, което в северната част на английското графство Девън имаше необичайна спасителна акция. От водите на Атлантическия океан бе изваден бик, който панически побягна от пасището и се хвърли от 4,5-метровите скали, потресен от силната музика.

Според 35-годишния фермер Пол Даймънд, който е собственик на животното, то побягнало, когато над полето се понесли звуците от музикалния фестивал Goldcoast Oceanfest. Бикът се понесъл към брега и паднал, прелитайки 4,5 метра, във водата. След което заплувал навътре и успял да измине 800 м за 45 минути, докат пристигнат бреговата охрана и спасителния екип. Те действали по интуиция, защото нямали никакви специални инструкции за случаи на паднали във водата крави. Все пак успяли да примамят животното към плиткото, а когато стигнали близо до брега, фермерът успял да върже животното. То било натоварено и докарано с трактор до фермата, където се възстановява от праживения стрес.

Фестивалът Goldcoast Oceanfest се провежда Кройде ежегодно от 1999 года. Според специалисти тази година музиката е на фестивала по-силна от обикновено. На фестивала се съчетават музика, култира и сърф.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини