Затягат режима за бригадите в САЩ

Нови по-строги правила за нашите студенти предвиждат американските власти. Крайният срок за внасяне на официални предложения за реформи в правилата изтече вчера, а промените ще влязат в сила от 15 юли, пише Монитор.

Част от новите разпоредби предвиждат по-строго проучване на участниците от някои страни, включително и България. Страната ни е причислена към държавите, чиито студенти са замесени в незаконни схеми по време на престоя им в Щатие.

Студентите са идеалните жертви, тъй като са в САЩ временно и може да не знаят как да потърсят помощ. Много участници плащат хиляди долари, за да дойдат в САЩ, след което разбират, че обещаните им работни места не съществуват, разкри Асошиейтед прес преди шест месеца.

Някои са принудени да спят в препълнени къщи или апартаменти и да плащат толкова много за жилище и транспорт, че се прибират у дома без пари. Други се насочвали към секс индустрията, а някои търсят помощ в приюти за бездомни.

Лятната виза за работа и пътуване Джей-1 позволява на чуждестранни студенти да живеят и работят в Съединените щати четири месеца. Само миналата година програмата привлече над 130 000 младежи от цял свят.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини