80 дни, 80 нощи... на летище Ванкувър

Международното летище Ванкувър обяви конкурс, победителят в който ще получи необикновената възможност да живее в комплекса ... 80 дни. Това е едно от събитията посветени на 80-годишнината на летището.

Победителят в конкурса ще води видеоблог за живота си на летището, ще поддържа повествованието и в страница във Facebook и Twitter. Всичко необходимо за целта ще му бъде предоставено от организаторите. Ще получи и пари за храна, както за да си купи всичко от първа необходимост. Ще има пропуск за служебните зони, за да види как се приготвя храната за пасажерите. Ще надзърне и в живота на живеещите на летището вълчи змиорки (Anarrhichthys ocellatus) и ще може да посети зоните за безмитна търговия. Ще нощува в хотела на летището, който също е част от комплекса.

За участие в конкурса се допускат гражданини на Канада и жители на Британска Колумбия, които са "отлични хора по всички параграфи". Повече тук.

Първоначалната идея била победителят да се засели на летището за цяла година, но организаторите съкратили срока до 80 дни. И нощи.

Летище Ванкувър е на 12 км от центъра на града и едно от най-големите и натоварени в Канада. В комплекса работят около 23 хиляди души. Годишно се обслуживат 16,8 млн пасажери.

Рекордът по продължително пребиваване на летище е на иранския бежанец Мехран Карим Насар. Той успял да живее на Международното летище Шарл де Гол 18 години - от август 1988 год до юли 2006 год). Именно по неговата история е създаден филмът "Терминал" с Том Ханкс в главната роля

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини