Удавена "плува" в басейн два дни, преди да я открият

Властите в щата Масачузетс разследват инцидент, при който жена се е удавила в обществен басейн. Шокиращо в случая е, че тялото е останало на дъното два дни, а през това време съоръжението е било използвано, без никой да забележи.

Инцидентът е станал в неделя, когато 36-годишната Мари Джоузеф използвала водната пързалка в басейн във Фол Ривър, но така и не излязла на повърхността, пише Би Би Си.

Жената посетила басейна с нейни съседи и 9-годишния им син. Тя се пуснала по пързалката заедно с детето, което забелязало, че тя не излязла на повърхността.

Приятел на починалата разказва, че детето е казало на един от спасителите, но проверка така и не е била направена. В един момент компанията, с която Мари Джоузеф била на басейна, решила, че тя просто си е тръгнала.

Басейнът, в който е открита жената, е дълбок около 4 метра и според един от проверяващите го инспектори е бил „мътен“.

Тялото е открито 58 часа след инцидента от група тийнейджъри, които прескочили оградата на басейна късно вечерта във вторник в опит да си организират нощно къпане.

„Фактите показват, че жената е била под повърхността няколко дни и не е била забелязана от персонала на басейна или от посетителите“, каза щатският секретар по въпросите на околната среда Ричард Съливан пред Асошейтед прес.

Здравните служби в щата Масачузетс затвориха дузина басейни, докато тече разследването по случая.

Властите се опитват да успокоят хората, казвайки, че хлорът във водата би трябвало да е предпазил плувалите в басейна и няма риск за здравето им.

Вече е извършена аутопсия на тялото, но резултатите от нея все още не са обявени.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини