8 неща, които козметичката би искала да не знаеш

Освен пластична хирургия и ботокс, изглежда има още нещо, което пропускаме. Как Ева Мендес изглежда толкова страхотно през цялото време? Линдзи Милс е експерт по грим. Те насочва вниманието ни към някои ценни трикове за красота, които са ... изненадващо прости. 

1. Бял молив за очи 
Това е популярен трик на супермоделите. "Белият молив отваря очите, прави погледа жив и светъл", казва Линдзи.  Как се нанася? За да не заприличаш на призрак, подчертай само вътрешния ъгъл по долната мигла за открит, широк буден поглед.

 2. Сатенени възглавници 
Линдзи смята, че памучките калъфки за възглавници състаряват.  Тези малки линии, които виждаш в огледалото, когато се събудиш, в крайна сметка ще станат по-дълбоки бръчки. Сатенът и копринените материи не се отпечатват по лицето.  Дори да спиш по гръб, косата ти е щастлива. 


 3. Сок от червена боровинка 
Червената коса може да изглежда разкошно ... или не. Знаменитости с огнени гриви ползват този сок, за да имат допълнително блясък в косите си. Намажете със сок от червени боровинки и изплакнете - ще получите богат цвят и сияеща коса. 

4. Екстракт от мента
Колагенови инжекции? Не, благодаря. Ментовият екстракт е естествен начин да се "уплътнят" нужните места, защото разширява кръвоносните съдове. Просто нанесете малко на пръстите си и се наслаждавайте на младежка закръгленост. 

5. Избелване на зъбите с ягоди
Как звездите поддържат своите усмивки блестящи? Тази рецепта е използвана, според достоверни източници от няколко актриси: ягоди размачкани със сода бикарбонат (друг природен лек за избелване, който присъства в повечето пасти за зъби). Зъбите се обработват със сместа поне няколко пъти седмично. Определено има смисъл, казва Линдзи - зъбите ми изглеждаха блестящо след това. Наистина слоят паста е малко по-дебел, но опитайте да мислите за него като за маска за вашите зъби. 

 6. Спрей за лице
Друг трик на супермоделите, който е се е ползва масово от 80-те години насам. Смес от вода и пълномаслено мляко в спрей бутилка. Този спрей, напръскван редовно през целия ден, овлажнява в кожата и я поддържа блестяща. 

 7. Лимонов сок
Лимоновият сок е перфектно "2 в 1" средство от природата - почиства и тонизира. Този трик е използван от холивудски звезди и модели. Поддържа кожата свежа, чиста и балансирана. Просто, като всеки скъп тоник, лимоновият сок помага да се свият порите и поддържа равномерен тен. Допълнителен бонус? Лимонената киселина действа като ексфолиант. Имате слънчеви петна? Доказано е – лимоновият сок ги обезцветява. Нанасяйте го с памучен тампон, на цялото лице, като част от ежедневните хигиенни грижи. 

8. Зехтин за почистване на водоустойчивата спирала
Богат с антиоксиданти – витамините А и Е, и не запушващ прите, зехтинът сваля дори най-трудния за премахване грим на очите. Деликатната кожа под очите остава гладка като на бебе. "Бях зашеметена", казва Линдзи. "След три дни зоната около очите ми изглеждаше хидратирана, освежена и тъмните кръгове изчезнаха. Хроничните тъмни кръгове под очите обикновено са въпрос на суха кожа". Обичайният нощен крем за очи може да бъде напълно заменен със зехтин. В резултат - най-меката кожа, която някога си имала! 

Най-хубавото на тези трикове е че всеки, решил да се погрижи за себе ли, може да се заеме веднага с прилагането им. Без големи инвестиции, или загуба на време, без опасения, че е минал срокът на годност. Без консерванти, ароматизатори и оцветители – най-еколокогичната козметика, която самата природа ни поднася.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини