Бракониерите били заловени след полицейска разработка

Успешното неутрализиране на бракониерската група от пазарджишко, е станало след съвместна акция на полицията в Смолян и Чепеларе, предшествана от 15 дневна активна работа. Петимата задържани са успели да отстрелят два големи сръндака, които са ценни трофеи заради големите рога.

Десетки сигнали са постъпвали за незаконен лов в родопската местност Личоското, която обхваща огромен горски масив в района между село Широка лъка и Чепеларе.

В деня на акцията на 7 юли, в полицията постъпил поредният сигнал за конкретно място с незаконна стрелба по дивеч, която била практика от месеци в района.

След  задържането на петимата бракониери, днес продължават претърсването на района за части от убитите животни, както и гилзи от патроните.

 В издирването са включени полицаи със следови  кучета и служители на горското стопанство. Сред петимата задържани един се оказал чепеларски зет, а всички останали са от област Пазарджик. Продължават разпитите, както и редица експертизи на иззетото оръжие.

 Установено е също така,  че едното от задържаните лица е с криминално досие. Възможно е на бракониерите да бъде наложена мярка задържане под стража за 72 часа.

Акцията е приключила успешно благодарение на добрата координация с горските стопанства, която вече е практика за неутрализиране на бракониери на дивеч в Родопите.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини