За два дни бяха затворени 4 басейна заради лоша вода

След повторни проби съоръженията отново са пуснати в експлоатация

Здравната инспекция в Смолян затворила басейна заради лошо качество на водата. За два дни са били запечатани 4 плувни съоръжения, две от които в Девин, а другите в Пампорово и района на Смолянските езера. Санкцията била наложена заради констатирано отклонение в качеството на водата по химични и микробиологични показатели. След извършена повторна проверка  и отчетени добри резултати от взетите контролни проби, дейността им е възстановена, съобщиха от РЗИ в града.

Контролните органи извършват целогодишен контрол върху здравно – хигиенното състояние, материално – техническата база и качеството на водата във всички открити и закрити водни басейни в региона.

Подлежащите на контрол обекти са общо 42 ( 28 закрити плувни басейна и 14 открити плувни басейна ).

През първото полугодие на 2011 година  били направени 39 текущи проверки, съпроводени проби на водите за лабораторен анализ. На място инспекторите са констатирали добро състояние на материално – техническата база. Съблекалните, душовете и санитарните възли се поддържат в съответствие със санитарно – хигиенните изисквания, допълват от здравната инспекция в Смолян. За безопасността на хората се грижат правоспособни спасители. Собствениците извършват периодично и вътрешен мониторинг.   За неизвършен такъв, с акт за административно нарушение е санкциониран управител на хотел в Чепеларе.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини