Италианка стана "Мис Свят Тишина"

Двайсетгодишната италианка Илариа Галбусера беше избрана за "Мис Свят Тишина" и "Мис Симпатия" на проведения в Прага конкурс за красота за хора с увреден слух. България беше представена от 20-годишната Нефизе Мохамед от Хасково. Тя обра аплодисментите на публиката за своята точност и артистичност при танца във волната програма, предаде БНР.

Подгласнички на тазгодишната "Мис Свят Тишина" от Италия станаха 17-годишната рускиня Елена Корчагина и 27-годишната Даян Ингравати Соебангил от Индонезия. За трети път беше коронована "Мис Европа". Това е 17-годишната Наталия Рабава от Беларус.

В конкурса за кралица на красотата за нечуващи тази година участваха момичета от Бразилия, Нигерия, Зимбабве, Монголия, Южна Корея, Сейшели и др. Претендентките за титлите се представиха по бански и в официални рокли. Част от състезанието за короната беше и волната програма, в която момичетата имаха възможност да представят свои таланти, пантомима или танц. Подготовката на шоуто и хореографията продължи повече от седмица. Международно жури от близо 100 души определи кралиците на красотата "Мис Тишина 2011".

От тази година символ на конкурса ще бъде многоцветна кристална корона, но тя ще се съхранява в Прага. Шейсет и три момичета от цял свят заявиха участие за титлата кралица на красотата за нечуващи. Двайсет и пет от тях така и не успяха да пристигнат в Чехия заради липсата на средства, визови и други административни проблеми.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини