Наемат маймуни да изгонят маймуните от болницата

Новите автоматични врати на болницата в Ню Делхи бързо били разгадани от стадо макаци резус. Те веднага се възползвали от неочакваната възможност и започнали да безчистват в голямата сграда на медицинския център.

Работещите в болницата се оплакали, че макаците бягат из болницата, безпрепятствено нахлуват в стаите на пациентите, събарят и чупят всичко по пътя си, нападат персонала, играят с медицинското оборудване и крадат храна. Даже имало случаи на ухапани лекари и пациенти.

За да прогонят макаците управата на болницата решила да „наемат” две по-големи маймуни - сиви лангури. Макаците се плашат от тях и бягат.

Макаците резус са много разпространени в Индия. Те обитават включително градовете и както много други видове маймуни си контактуват с хората. Изпросването на храна или харесал се на макака предмет е в рамките на обичайните взаимоотношения. Не е голяма изненада, че са разбрали бързо-бързо как действа вратата. Преди време имаше публикации на психолози, които задълбочено изучават способността на този вид маймуни  ... да смятат. Резултатите от изследването могат накратко да се обобщят като „Не е нужно да можеш да четеш, за да можеш да смяташ”

М.З.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини