Разумни съвети, които може да забравиш по време на секс

Притеснявате се дали имате целулит, когато лягате между чаршафите с мъж? Не сте сигурна дали сте достатъчно авантюристична за новия си приятел? Страхувате се да бъдете себе си в спалнята? Сексуалната несигурност се проявява във всякакви форми и размери и неизбежно някои хора са по-уверени по отношение на секса от други. Ако сте от тези, които са твърде стеснителни, за да се отпуснат, ето как да се отърсите от несигурността си и да си прекарате много по-добре в спалнята.

Забравете за сравненията

Независимо дали се сравнявате с нахаканите хубавици на големия екран – които винаги изглеждат способни да се съблекат с едно бързо секси движение (докато едновременно с това наливат чаша вино и се целуват с красивия главен герой), или с приятелките си, докато слушате за последните им сексуални подвизи, едно нещо е сигурно – накрая само ще се почувствате по-зле. Всяка жена е различна що се отнася до сексуален комфорт, ниво на самоувереност и склонност към приключения и, ако не спадате към групата, в която е най-добрата ви приятелка, или си мислите, че всичките ви сексуални преживявания трябва да изглеждат както ги правят по филмите, значи ще останете силно разочарована.

Най-важното: Фокусирането върху сравненията по време на секс само ще ви разсее или разстрои. Фокусирайте се върху себе си и своята наслада и сложете край на нездравословните сравнения.

Научете се да обичате тялото си

Колкото по-некомфортно се чувствате в кожата си, толкова повече задръжки ще имате в секса. Притесненията за това, че имате малко целулит тук или някой излишен килограм там, само ще ви побъркат. Повярвайте – няма нищо, което мъжете да мразят повече от това да слушат как приятелката им постоянно се оплаква от теглото си, особено в моментите, в които се очаква да се разгорещите в спалнята. Разговорът за целулит определено не е възбуждащ. Затова вместо да се прояждате от съмнения колко са гладки бедрата ви, поемете дълбоко въздух, изкарайте си от ума всички мисли за тялото си  и се насладете на това, което се случва.

Тези идеи може да ви помогнат да заобичате тялото си:

- Разхождайте се вкъщи гола, за да свикнете с визията на тялото си – с всяка част от него.

- Не се сравнявайте с други хора. Точно както правенето на сравнения по отношение на секса е нежелано, така и тръшкането, че нямате краката на Жизел или гърдите на Скарлет Йохансон е излишно.

- Ценете тялото си заради всичко, което прави за вас.

- Движете се. Колкото повече използвате тялото си и колкото по-често го карате да се изпоти, толкова по-добре ще се чувствате!

Отпуснете се

Сериозно, спрете да се подлагате на напрежението да изглеждате по определен начин, да се държите по определен начин или да правите определени неща в леглото. Сексът не е само за другия човек – той е за вас и вашата собствена наслада. Да, важен е и партньорът и взаимната интимност, но никога не трябва да оставяте себе си на заден план. Желанието да донесете удоволствие на някого е едно, а това да направите някого щастлив може да е възбуждащо само по себе си, но целта в секса е и двамата да изпитвате удоволствие и никога не трябва да се чувствате непълноценно, защото правите нещо, в което не се чувствате сигурни.

Най-важното: Вместо да полагате големи усилия по отношение на секса, направете крачка назад, отпуснете се малко и просто се насладете на преживяването. В крайна сметка сексът би трябвало да е забавен!

Започнете с нещо малко

Ако мислите много за това как да станете по-разкрепостена в спалнята, но като цяло сте по-стеснителна в секса, не е необходимо да преминавате от единия край на сексуалния спектър до другия с една крачка. Започнете с нещо малко и правете малки стъпки към постигането на комфорт със сексуалната си същност, вместо да се чувствате притиснати да направите големи промени наведнъж. При някои хора е нужно време, за да се почувстват изцяло комфортно, когато са с друг човек между чаршафите, и това е нещо напълно нормално.

Най-важното: Бавно разширявайте границите на комфорта си и, преди да осъзнаете, ще сте се отървали от несигурността в спалнята. Докато се усетите, вече ще сте по-щастливи и по-самоуверени!

Източник: tia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини