Пиян ветеринар прегази 3 момичета на празник в Сираково

19 годишната Мария Райкова лежи потрошена в Ортопедия

Бившият шеф на хасковският зоопарк и настоящ ветеринар, д-р Ясен Стайков, е прегазил в нетрезво състояние 3 девойки от хасковското село Сираково. Инцидентът е станал в 1 часа тази сутрин, в края на общоселският събор по повод Илинден. Пострадалите девойки са на 15, 18 и 19 години. Връщали се от празника когато колата на доктора ги връхлетяла. Две момичета  са със сериозни травми и са настанени в хасковската многопрофилна болница.

Драмата, която за малко да стане трагедия подобна на Великденската в Симеоновград, е станала когато докторът тръгнал да се прибира към вилата си в Долно Сираково, след като дошъл в голямото Сираково да си купи цигари. На един завой в тъмното, губи контрол над Рено-то си и връхлита тротоара. Там вървели група момичета. Колата помита странично сестрите Валерия и Магдалена, после удря почти челно Мария. Тя е и с най-тежки поражения-счупен таз и крака, с цепната глава. „ Тук поне не може да я оперираме-смляна е” обобщи лаконично шефът на хасковската Ортопедия д-р Румен Иванов. Мария е на екстензия.

Една от двете сестри, Валерия е със сериозна травма на главата. В съзнание, но говори несвързани неща, каза кметът на Сираково Иван Хараланов. Именно посочи Ясен Стайков за шофьор на реното и първи видял алкохолната проба на доктора, ведната след инцидента. Дрегерът отчел 2.30 промила. Макар и с известно забавяне, от хасковската полиция потвърдиха алкохолният резултат.

Заради обилното количество алкохол, колата на Стайков лакътушела при движението, свидетелстват очевидци. След като ударил момичетата, шофьорът продължил и се ударил в стена от другата страна на улицата. После пак се люшнал в ляво.

Водачът е задържан с 24 часова мярка в полицията. Случаят продължава да се изяснява.

Д-р Ясен Стайков бе доскорошен шеф на Хасковския зоопарк. Стана известен на широката публика преди две години, когато изби десетки кученца и изхвърли телата им в контейнери за смет. Умъртвените животинки обаче бяха намерени от австрийски природозащитници, които направиха Хасково „известен” в страната и извън нея. Варварството бе наказано от контролните органи с глоба от 100 лв.

Г.Христов

Момичето има и травма на главата освен счупения таз
15 годишната Валерия Ангелова е травма на главата. Момичето тази година щяла да бъде първи курс в хасковската гимназия по Туризъм.
Валерия издаде болката си само пред майка си Надежда
И 3-те дъщери на Надежда Василева са били в групата момичета, когато колата ги връхлетяла
Д-р Ясен Стайков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини