Дръпнаха шалтера на ГОРУБСО-Мадан

Електрозахранването на рудници на ГОРУБСО- Мадан е принудително изключено днес заради неплатени сметки, съобщиха от минното предприятие. Информацията бе потвърдена от EVN с уточнение, че става дума за крайна мярка, която електроразпределителното дружество е принудено да приложи заради просрочени сметки за ток. Електричеството се изключва за по 3 часа, след което в продължение на 2 часа се възстановява захранването.


Според информация от EVN, ръководството на ГОРУБСО- Мадан е било предварително предупредено за въвеждането на ограничение на електроподаването за мината.


Синдикалисти от ГОРУБСО- Мадан припомнят, че изискването да се плащат навреме сметките за електричество е едно от условията в споразумението между миньорските синдикати и собственика на дружеството Валентин Захариев. Споразумението бе прието в края на миналата седмица след недоволство сред миньорите, предизвикано от просрочено разплащане на заплати. Принудителните престои след спиране на електричеството намаляват миньорските възнаграждения, негодуват рудодобивници.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини