9 °C

Детето беглец, което заплаши със самоубийство, страдало за майка си

Никой все още не знае, какво точно е написало в sms-а до майка си, 11 годишното момиченце, което заплаши, че ще се самоубие и след това избяга от къщи. След инцидента, който за щастие завърши с хепиенд стана ясно, че то страдало за майка си. За да я накара да се прибере от Русе обратно в къщи, детето й изпратило съобщението, че ще сложи край на живота си.

Драмата с петокласничката, която учи в маданското село Върбина, а живее в махала Дишлиица в планината, започнала около 16 часа на 8 септември. Зловещото съобщение на мобилния телефон на майката, трябвало да я стресне и да я върне обратно у дома. От около 5 дни жената обаче отлагала и това ядосало най-малкото дете в семейството, което има още две големи дъщери в 10кл. и 12кл.от първия брак на бащата.

След жестоката заплаха детето оставило мобилния си телефон у дома и изчезнало. Сигналът бил подаден  от една от по-големите сестри на телефон 112  малко преди 17 часа.

Спец екип от 25 полицаи и две следови кучета започнал незабавно издирването, в което се включили и местните хора, познаващи всяко кътче в района.

 На смрачаване, малко след 20.30 ч., след три часово издирване, момичето било намерена в гората, на около километър от дома си. Кметският наместник  Нурие Купенова, която поименно познава съселяните си от петте махали, за които отговаря, през цялото време участвала в търсенето.

Тя разказа, че веднага след като открили отчаяната бегълка, тя я прибрала в дома си заедно с каките. Кметицата твърди, че не знае в семейството, в което и двамата родители са безработни, да е имало физическо насилие. Не изключва обаче, че е възможно, тъй като бащата редовно пиел.

Според нея момиченцето е било умно и паметливо, помнело всички мобилни номера наизуст и било добра ученичка.

„Нахраних момичетата, преспаха у нас, а днес /б.а.9 септември/ заедно бяхме в Мадан за среща със социалните служби.” С неудобство кметицата призна, че след инцидента трите сестри не искали да се приберат в дома си, защото баща им същия ден бил много пиян. Безхаберният 43 годишен родител редовно наблягал на алкохола и в злополучния ден така и не разбрал какво е станало с дъщеря му.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 26.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
26 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
26 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
26 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
26 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
26 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
26 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
26 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
26 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
26 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
26 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
26 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
26 фев 2020
Последни новини