Детето беглец, което заплаши със самоубийство, страдало за майка си

Никой все още не знае, какво точно е написало в sms-а до майка си, 11 годишното момиченце, което заплаши, че ще се самоубие и след това избяга от къщи. След инцидента, който за щастие завърши с хепиенд стана ясно, че то страдало за майка си. За да я накара да се прибере от Русе обратно в къщи, детето й изпратило съобщението, че ще сложи край на живота си.

Драмата с петокласничката, която учи в маданското село Върбина, а живее в махала Дишлиица в планината, започнала около 16 часа на 8 септември. Зловещото съобщение на мобилния телефон на майката, трябвало да я стресне и да я върне обратно у дома. От около 5 дни жената обаче отлагала и това ядосало най-малкото дете в семейството, което има още две големи дъщери в 10кл. и 12кл.от първия брак на бащата.

След жестоката заплаха детето оставило мобилния си телефон у дома и изчезнало. Сигналът бил подаден  от една от по-големите сестри на телефон 112  малко преди 17 часа.

Спец екип от 25 полицаи и две следови кучета започнал незабавно издирването, в което се включили и местните хора, познаващи всяко кътче в района.

 На смрачаване, малко след 20.30 ч., след три часово издирване, момичето било намерена в гората, на около километър от дома си. Кметският наместник  Нурие Купенова, която поименно познава съселяните си от петте махали, за които отговаря, през цялото време участвала в търсенето.

Тя разказа, че веднага след като открили отчаяната бегълка, тя я прибрала в дома си заедно с каките. Кметицата твърди, че не знае в семейството, в което и двамата родители са безработни, да е имало физическо насилие. Не изключва обаче, че е възможно, тъй като бащата редовно пиел.

Според нея момиченцето е било умно и паметливо, помнело всички мобилни номера наизуст и било добра ученичка.

„Нахраних момичетата, преспаха у нас, а днес /б.а.9 септември/ заедно бяхме в Мадан за среща със социалните служби.” С неудобство кметицата призна, че след инцидента трите сестри не искали да се приберат в дома си, защото баща им същия ден бил много пиян. Безхаберният 43 годишен родител редовно наблягал на алкохола и в злополучния ден така и не разбрал какво е станало с дъщеря му.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини