Директорка в Смолян поиска „двойна” детска градина - раждали се много деца

Добрите ръководители трябва винаги да използват случая и на среща с кмета да искат още подобрения. Директорката Сийка Базелкова/в средата/ направо заложи на ново крило за още 100 деца.

Да се изгради ново крило и спортна площадка в задния двор на детската градина „Митко Палаузов” в кв. Долно Райково, поиска от кмета Янкова шефката на детското заведение Сийка Базелкова. В момента в забавачката се грижат за 100 деца, но скоро местата няма да стигат, защото се раждат много деца. С новото крило ще могат да се отворят още нови 100 места, обясни Базелкова. Тя използва случая, че кметът ревизира на място основния ремонт, който тече в сградата, за да каже от какво имат нужда.

С общински пари от 42 хил.лв, се ремонтират основно покрива, модернизират се санитарни възли, възпитателната зала и спалните помещения на децата в яслена възраст от група „Памперсчо”.

Янкова посочи, че с решение на Общинския съвет са осигурени безплатни учебници и помагала за децата от предучилищните групи в общината. Освен това, детските учителки са преминали квалификационни курсове за начални и предучилищни педагози.

Кметът не обеща ново крило, но пък обясни, че след като приключи основния ремонт, предстои саниране на съществуващата сграда- ще се монтира топлоизолация и нова дограма.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини