Само в Баните избраха кмет от раз-другите на балотаж

Единствено община Баните избра кмет на първи тур, в останалите 9 общини ще има балотаж, показват данните на ЦИК, макар и неокончателни.

Райчо Данаилов печели ктетския стол за трети мандат с почти 58% и убедителна разлика пред единствения си конкурент от ГЕРБ-Велин Фиданов.

Във почти всички общини битката на втори тур е между кандидати на ГЕРБ и друга партия, предимно ДПС и БСП.

Единствено в общините Мадан и Неделино, кандидатите на управляващата партия са загубили още при вота вчера.

В Мадан битката е между ДПС и НДСВ, а в Неделино на балотаж отиват Христо Петров от ЛИДЕР и Бившия кмет от преди един мандат на общината Стоян Беширов.

В Доспат Октай Алиев от ДПС, кандидат за втори мандат води пред Джамал Асанов от ГЕРБ с над 8 %.

В Девин досегашният кмет Здравко Василев от ДПС загуби и остана трети, а на втори тур отиват Цветалин Пенков с над 30%, подкрепен от коалиция и кандидатът на ГЕРБ и кмет предишния мандат Юлиан Семчев.

В Доспат също силите на ДПС и ГЕРБ са на кантар, но разликата е по-съществена в процентите- досегашният кмет Антим Пържанов премина от ДПС в ГЕРБ и сега води надпреварата с почти 40% от гласовете на избирателите. Контурентът му от ДПС Пламен Айвазов е с около 36%.

В Златоград битката на внори тур ще бъде между досегашния кмет от ГЕРБ Мирослав Янчев който събра 46% от гласовете и предишния кмет на общината Младен Чаушев, който има почти три процента преднина.

В Рудозем кандидатът на ДПС Румен Пехливанов също води с повече от 13% пред кандидата за втори мандат на ГЕРБ Николай Бояджиев.

В Чепеларе разликата също е минимална и на балотажа в неделя ще излезнат Тодор Бозуков екскмет предишния мандат от ГЕРБ и бившият кмет на село Забърдо Валентин Черпоков от ВМРО-БНД, който е събрал 5% по-малко гласове.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини