Facebook ще съди Марк Зукърбърг II

Facebook може да даде на съд израелския гражданин Марк Зукърбърг. Същото име носи основателят и главен изпълнителен директор на най-популярната социална мрежа в света, но не това е причината за разрастващия се скандал.

Предприемачът Ротем Гез открива собствен интернет магазин Like Store, който привлича клиенти сред потребителите на Facebook като им предлага безплатно съдържание, ако харесат профила на компанията, пише TechNews.

През септември т.г. юристите на Facebook информират Гез, че Like Store нарушава правилата на социалната мрежа и го заплашват със съд, ако не закрие своя магазин. В началото на декември израелецът сменя името и фамилията си на Марк Зукърбърг, като публикува в интернет снимки на документите си за самоличност, потвърждаващи факта.

Седмица по-късно той отново получава съобщение от юридическия отдел на Facebook с искане да прекрати неправомерните си действия и, че в противен случай ще бъде даден на съд. В имейл до изданието Huffington Post Гез посочва, че ако Facebook реши да го съди, ще си има работа с лицето Марк Зукърбърг.

Facebook обвинява Ротем Гез в продажба на фиктивни "лайкове". Но според набедения интернет предприемач, това не е вярно, тъй като бутона Like натискат реални хора, които искат да получат достъп до съдържанието на компанията.

„Ако продажбата на "лайкове" е позволена само на Марк Зукърбърг, тогава и аз съм Марк Зукърбърг", коментира Гез. За да привлече още по-голямо внимание към себе си и своя бизнес, Марк Зукърбърг II поддържа страница във Facebook и микроблог в Twitter.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини