И ето иде най-щастливият ден, когато ти ще си далеч от мен

Изглежда мисълта за за раздяла е по-депресираща от самата раздяла. Като ще си мислите такива неща, помислете и защо ги мислите. А?

Повечето хора надценяват болезнеността от евентуална раздяла с партньора, твърдят психолози в статия, публикувана в новия брой на списанието Psychology Today. Данните от допитването показват, че два пъти по-често човек е склонен да надценява доколко болезнена ще бъде една евентуална раздяла, отколкото да подценява перспективата.

На всеки 2 седмици в продължение на 9 месеца участниците в това изследване трябвало да отговарят на въпроса “Колко разстроени ще се чувствате, ако се разделите със своята половинка?”. На някои наистина има се случила раздяла през това време. Те си признали, че болката е по-малка от очакваното и емоционалното им състояние “не е чак толкова лошо, колкото са предполагали”. Хората, които са най-привързани към своя партньор, очаквали мъчителни изживявания след раздялата, показало изследването.

“Когато става дума за романтика, ние явно сме предразположени да драматизираме заради емоциите, които изпитваме и които се страхуваме да изгубим. В същото време повечето от нас забравят за положителните страни, които една евентуална раздяла може да има, когато връзката всъщност е безвъзвратно изхабена или пък дори не ни идва на ум за всички хубави неща, които неизвестното бъдеще може да ни донесе”, коментират психолозите, цитирани от zdrave.bg. Техният съвет е: “Следващият път, вместо да се давите в сълзи, просто си кажете: “Ще го преживея”.

Да, може би няма да се удавите в сълзи, може би болката не е толкова голяма, колкото болезнено е очакването тя да те сполети. Страхът е голямо шубе. Натисне ли те, не му се отдавай, преди да изпееш тази песен:

Това е вече само спомен,
още не те познавах .
Беше едно истинско лято
и те в сън преживявах .

Когато ти дойде ти настъпи есен
и зимата не закъсня .
Промени се земята и целия свят
вятър донесе мъгла .

ПРИПЕВ...
И ето идва най-щастливият ден ,
когато ти ще си далече от мен

Ти не знаеш , ти не чувстваш тази досада ,
когато спиш при мен през цялата нощ
душата ми търси пощада .

ПРИПЕВ...
И ето идва най-щастливият ден ,
когато ти ще си далече от мен

Когато не си със мене ,
обхваща ме тревога ,
от всичко се стряскам ,
защото си мисля ,
че идваш във моя дом .

Най-щастливият миг на раздялата ,
кагато си тръгваш .
И аз със сълзи на очи
се моля на Бога
дано не се върнеш .

ПРИПЕВ.../ 4

Това тука е оригиналът от 1993 г. Както сами ще се убедите и тогава проблемът е бил изследван внимателно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини