След заповед на кмета на Смолян през уикенда извозват сняг и лед от града

По разпореждане на кмета на община Смолян Николай Мелемов днес и утре от градската част на Смолян се извозват сняг и лед.

В акцията са включени три фадроми и четири самосвала на „Титан” и фирма „Красин”. Машините почистват и извозват снега от централната улица „Хан Персиян” и главната пешеходна зона. Сняг се извозва и от проблемни участъци в кварталите „Устово” и „Райково”, както и от кв. „Езерово”.

Целта е да се освободи място, както за

пешеходците и автомобилите, така и за новите снеговалежи, които се очакват в понеделник и вторник. Заради акцията по извозване е затруднено движението по ул. „Хан Персиян”, а разминаването на автомобилите се регулира от полицаи. 

Според пресцентъра на рътноподдържащата фирма „Титан Клинър” пътната обстановка се подобрява. В Смолян главните пътища, както и голяма част от второстепенните градски улици са почистени до асфалт, твърдят още от фирмата.

Продължава работата по разчистване на тесните, третокласни общински пътища.

 Въведени са следните ограничения: всички автомобили да са с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян- Пещера, в кв. „Езерово”, в района на Чепеларе, както и в селата на община Мадан.

Заради високите температури и падналия дъжд снежната маса е превърната в киша, която се почиства сравнително трудно. В трите общини няма затворени пътища.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини