Харманлийските села Бисер и Лешниково са под вода

Населените места по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на река Марица са залети. Главният път за Турция е наводнен в района на хасковското село Подкрепа. 

Там водата достига до 40 сантиметра. Пътят Харманли - Симеоновград е затворен.   Най-тежко е положението в харманлийските села Бисер и Лешниково. Скъсана стена на язовира в село Иваново е заляла Бисер и Лешниково.    Първите етажи на къщите са под вода. Хората се спасяват по високите части на домовете си. Някои от тях са дори качени на покривите на къщите.   Екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са на мястото на инцидента и евакуират хора.    Засега информация за загинали хора няма. Наличната техника в област Хасково е мобилизирана.

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР. Подготвя се и хеликоптер на военновъздушните сили от авиобаза "Крумово", който да спаси изкачилите се на покривите на къщите бедстващи хора. Ще бъде оказвана помощ и с лодки. Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност, посочват още от МВР.   Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.    

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини