Хванаха 15 годишните крадли, обирали съучениците си в Смолян

За поредицата разкрити кражби днес съобщи шефът на Областната дирекция на МВР в Смолян, комисар Кирил Хаджихристев

Две непълнолетни момичета на по 15 години бяха разкрити като извършителки на кражби на пари и документи от гимназии в Смолян.

Момичетата действали самостоятелно и нямали връзка по между си, макар че кражбите са правени сякаш „под индиго”.

Първият сигнал и бил подаден от директора на професионална гимназия а  14 февруари. За изчезналите тогава 20 лв. и лични документи е уличена една от девойките, ученичка в същото училище..

След извършени оперативно-издирвателни мероприятия криминалистите установили, че тя е автор на още три кражби на портмонета от класни стаи и физкултурния салон. Всички вещи били собственост на ученици от гимназията. От тях момичето задигнало съответно по 30 евро, 27 лв. и 2 лв. Портмонетата и документите са намерени изхвърлени в района на гимназията.

Вчера друга пострадала, също 15-годишна ученичка се жалвала в полицията, че преди седмица от чантата й изчезнали 120лв., лична карта, дебитна карта и здравна книжка.

За ден криминалистите разкрили и втората крадла, също на 15 години, ученичка от ГПЧЕ в Смолян. Откраднатите документите са намерени и иззети от момичето.

Работата с двете момичета продължава от инспектори Детска педагогическа стая при РУП – Смолян.

Във връзка с последните няколко случая на кражби на пари и вещи от ученици в учебните заведения, ОДМВР – Смолян изпрати писма до директорите на училищата в община Смолян с препоръка да се заостри вниманието на учениците относно опазването на личните им вещи, пари и документи, като им се обърне внимание да не оставят своите раници, чанти и дрехи без надзор в класни стаи, коридори и съблекални.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини