Саралия баклава

Саралия баклава

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното със солта. Правим кладенче и в него сипваме оцета и яйцето. Като добавяме постепенно водата омесваме много меко тесто. Разделяме готовото тесто на 10 еднакви топки. Готовите топки намазваме с олио и прибираме в хладилник за 10 минути за да отлежат.

Разточване топките една по една върху намазнена повърхност в правоъгълна форма. Намазваме с масло половината кора, сгъваме и покриваме с другата половина. Леко разточваме и повторно сгъваме (на четири) кората. Прибираме в хладилник и повтаряме процедурата с останалите кори.

Охладените листа се разточват отново и процедурата се повтаряме процедурата общо 3-4 пъти, до изчерпване на маслото. След последното намазване оставяме корите да отлежат поне 25 минути на студено.

Счукваме орехите на ситно и ги смесваме с канелата.

Разточваме кората в правоъгълна форма. В единия край слагаме по малко от плънката и навиваме на руло. Придаваме им формата на саралии (като продълговати охлюви) и подреждаме в предварително намазнена тава. Отгоре намазваме с разбитото яйце.

Саралиите си изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Докато се пекат смесваме захарта и водата за сиропа, добавяме ванилията и винената киселина и кипваме Варим няколко минути до пълното усвояване на захарта.

Когато саралиите изстинат се сиропират с леко затопления сироп.

Източник: gotvach.bg

Последни новини