Шу ала крем

Шу ала крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

От първите 5 продукта се приготвя варено тесто. В 1/2 л вряща вода се пуска пакетчето масло, щипка сол, оцетът и брашното на равномерна струя при непрекъснато и бързо бъркане с дървена лъжица. Когато тестото започне да се отделя от съда, го свалете от котлона, но не спирайте да бъркате, докато се охлади. Отново при непрестанно бъркане прибавете яйцата едно по едно.

От така приготвеното варено тесто се гребват топки с лъжица, потопена в мазнина, които се нареждат на разстояние една от друга в намазнена тава. Пекат се в умерена фурна, която не се отваря първите 20 минути, за да не спаднат.

Щом се изпекат, ги оставете 15-20 минути на отворена фурна (за да не спаднат). След като топките изстинат, отрежете капачета и ги напълнете с гъст ванилов крем. Покрийте ги с капачетата и ги полейте с разтопен на водна баня шоколад с масло.

За приготвяне на крема разбийте яйцата с млякото и сложете на горещ котлон. Добавете захарта, ванилиите и щом се сгорещи, изсипете и брашното. Кремът се бърка до сгъстяване.

Източник: gotvach.bg

Последни новини