Кейк с Меренге крем

Кейк с Меренге крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. При непрекъснато разбиване добавете олиото/маслото, ликьора, водата, ванилиите, какаото. На порции добавяйте пресятото брашно с бакпулвера и бъркайте. Накрая разбъркайте с натрошените ядки по избор, а може да добавите и малко стафиди.

Сипете сместа в по-голяма намазнена и набрашнена форма за кейк. Изпечете го в умерено загряна фурна до суха клечка. След това го оставете да изстине и го извадете от формата. След като е напълно изстинал, го разрежете на 2 през средата.

За крема Меренге разбийте белтъците с щипка сол и бакпулвера до пухкав сняг и при непрекъснато разбиване добавете захарта. Бийте продължително и прибавете ванилията. Белтъчния крем се разбърква внимателно с разбитата сметана.

Долната и горната част на кейка леко се издълбава, а трохите се запазват. Намажете долната част обилно с крема Меренге и сложете отгоре горната част. Сложете за 2 часа в хладилника. След това залейте сладкиша с глазура от разтопените заедно масло, захар, какао и прясно мляко. Отново върнете в хладилника за 2 часа.

Поднесете кейка с крем Меренге нарязана на парчета и гарниран с малко от крема, поръсен с трохите от сладкиша.

Източник: gotvach.bg

Последни новини