Почти навсякъде в Смолянско само с вериги

Остават в сила ограниченията за движение по високите части на Смолян, като проходими при зимни условия са пътищатав по-голямата част от областта.

През изминалата нощ 9 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” почистваха и опесъчаваха общинската пътна мрежа в Смолян и към 07.00 часа днес 90% от улиците в областния град са почистени и опесъчени, съобщават от фирмата.

Въведени са следните ограничения: всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, кв. „Езерово”, „Смолянски езера” и проходите – Рожен, Пампорово, Превала, Печинско. Заради силен вятър по високите и открити части има опасност от снегонавявания. Снежната покривка в областния град е между 5 и 10см. По пътя за село Мугла заради снегонавявания на места са образувани преспи до 30см. които се чистят от снегорин.

В община Чепеларе пътищата са проходими при зимни условия и също са въведени ограничения – всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета. В общината снежната покривка е между 10 и 20см. Три машини на „Титан Клинър” почистват и обработват улиците в Чепеларе.

В община Мадан снежната покривка е от 8см. в общинския център, до 10см. по високите населени места. Въведени са ограничения във високата зона на общината, където всички автомобили трябва да се движат с вериги.

Към 07.00 часа температурата в Смолян е - 6 градуса, - 8 градуса е в Чепеларе, - 4 градуса в Мадан. Днес ще преобладава слънчево и ясно време, но ще е студено с температури около  5-6 градуса под нулата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини