Искат прошка с фиш от тотото. Преглед на печата

Изображение 1 от 2

    Труд"

    Българи в кома в капан в Унгария

    Близките на тримата най-тежко пострадали при катастрофата в Унгария с български микробуси на 15 февруари не могат да платят здравните им осигуровки и да ги приберат в България заради административни неуредици. До момента официално не са съобщавани имената и населените места, от които са пострадалите, но "Труд" установи, че трима са с адреси от Търговище и за спасяването им са ангажирани ред институции.

    "Стандарт"

    Искат прошка с фиш от тотото

    Прошка с фиш от тотото. Това е последната мода, която завладя младите българи у нас. Малки и големи пускат трескаво фишове с надеждата да ударят шестия по рекорд джакпот на Българския спортен тотализатор.

    За неделя, когато е Сирни Заговезни или Прошка, сумата ще бъде 6 270 000 лева. "Пуснах комбинация, ще подаря фиша на родителите ми, дано спечелят", надява се 27-годишният Кирил Стоилов от столичния кв. "Хаджи Димитър", където пред обновения пункт на тотализатора още вчера имаше опашка.

    "Монитор"

    Кон за снимки на клип - на цената на ламборгини

    Да наемеш за снимки на музикален клип кон от елитната липицанска порода, се оказва толкова скъпо, колкото да подкараш и чуждо ламборгини за няколко часа. Представител на расовите жребци, които пленяват публиката при демонстрации на испанската школа по езда в цял свят, ще акостира сред декор за минимум 1000 лв. на ден, показа проверка на "Монитор". В България собственикът на такова животно е само един, а другата опция е то да бъде транспортирано от Виена, което ще натовари джоба на изпълнителя с допълнителни разходи по логистиката.

    "Сега"

    Пет години след трагедията в с. Бисер се намери отговорен

    Повече от пет години след наводнението в с. Бисер, при което загинаха 8 души, прокуратурата успя да намери отговорен за авариралия язовир "Иваново". Обвинена е Ирена Узунова, бивш областен управител на Хасково в периода 2011-2013 г. Според разследващите тя е трябвало да стопанисва водоема, тъй като за собствеността му е имало спор. Освен това е имала задължение да евакуира хората. Узунова е била уведомена за опасния язовир в края на 2011 г., т.е. два месеца преди трагедията. Мерки обаче не са били предприети.

    Узунова, която е и бивш депутат от ГЕРБ, е обвинена, че е причинила наводнението по непредпазливост и тъй като има жертви, я заплашва наказание до 5 г. затвор. Материалните щети от потопа са за над 1.4 млн. лв. В момента Узунова е с мярка подписка.

    "Дума"

    Няма да наказват за негласуване

    Конституционният съд единодушно отмени санкциите за граждани, които са отказали да изпълнят вмененото им задължение за гласуване. Решението е взето с 11 гласа, тъй като от заседанието е отсъствал Анастас Анастасов. Решението на магистратите отменя целия текст на чл. 242 а от Изборния кодекс, който е в сила от 25 май 2016 г. Той предвижда, че който не е гласувал без уважителни причини в два поредни избора от един и същ вид, се заличава от списъка за следващите избори.

    "Капитал дейли"

    България търси таланти

    "Няма хора. И то такива, които да работят на поточната линия. За подобна позиция вече предлагаме по-високи заплати от тази на нашия счетоводител, който е с висше образование." Думите са на мениджър от компания в хранително-вкусовия сектор от средно голям български град. Но могат да са в устата на почти всеки работодател в последната година-две. Хора наистина няма и българската икономика усеща липсата на този най-съществен ресурс болезнено силно.

    Източник: news.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини