20 °C

Победители от футболен турнир в Рудозем дариха премията си на Центъра за деца с увреждания

Рудозем се сдоби с нов и красив централен площад и тържествено отбеляза празника на града и миньора с много прояви. Областният управител Недялко Славов, заедно с кметът на община Рудозем Румен Пехливанов, евродепутатът Илхан Кючук, народният представител Хайри Садъков и представител на строителя символично прерязоха лентата на обновения градски площад, изграден с финансиране със средства от държавния бюджет през 2017 година.

Част от официалната програма беше и награждаване на победителите във футболния турнир, организиран по повод празника на община Рудозем. Аплодисменти събра достойната постъпка на призьорите да дарят паричната си награда за нуждите на Дневния център за деца с увреждания.

Областният управител Недялко Славов приветства жителите и гостите на Рудозем на откриването на празника на общината. „Пожелавам на всички жители на Рудозем здраве, сговор и единство, мир и хармония в домовете и семействата, успех в благородните начинания! Специално поздравявам всички служители в минната промишленост! Този отрасъл е със съществен принос за националната икономика, но той е още по-значим за нашата област. Затова ви пожелавам най-сърдечно високи добиви, безаварийна работа, високи доходи и удовлетворения. 

Областният управител беше официален гост на националното отбелязване на професионалния празник на заетите в минно-суровинната промишленост, който се проведе в София. Организатор на честванията е Българската минно-геоложка камара с председател проф.Николай Вълканов. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на Президента на РБ Румен Радев и Министър-председателя Бойко Борисов. По традиция, на националното отбелязване на професионалния празник на заетите в минно-суровинната промишленост се връчват годишните награди за постижения.

Сред отличените са две компании от региона- "ГОРУБСО Мадан"АД и "Рудметал"АД, наградени съответно за ръст в производствените резултати и иновации в производството.

По този повод Славов каза пред хората от миньорския град: "Имах честта да присъствам на националното отбелязване на миньорския празник и с особено задоволство да стана свидетел на двете награди на предприятията от минната промишленост от нашата област. Радвам се, че вашите усилия и добри резултати не са останали незабелязани и са отчетени на най-високо ниво!”. Заетите в минният отрасъл са над 24 000 души, като секторът формира 4% от брутния вътрешен продукт на страната и е фундамент за развитието на много съпътстващи дейности. В област Смолян заетите са над 2000 души в общините Рудозем, Мадан и Златоград.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 22.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини