"Родопски хайдути" организират автошествие за годишнината от Освобождението на Родопите

Голям автопоход, посветен на 106 годишнината от Освобождението на Родопите , ще се проведе на 20-ти октомври, съобщи Манол Руженов, председател на Сдружение „Родопски хайдути“, което освен организация в Смолян, има клонове в селата Момчиловци и Широка лъка, както и в град Пещера.

Родолюбци от областния град и цялата околия, ще се включат в шествието, с развети български знамена и големи трансперанти. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред мемориалния паметник на връх Средногорец и пред паметника на полк. Владимир Серафимов в Рудозем .

Организаторите уточняват, че маршрута на автопохода ще стартира от сборен пункт на паркинга на ресторант "Рибрака" в Смолян в 10:00 ч. на 20-ти октомври.

Шествието ще премине през ул."Невястата", ул."Първи май", ул. "Хан Пресиян", бул. "България", ул."Родопи" и ул."Коста Аврамиков" и ще продължи по ул."Тракия" към кв. „Устово“. Колоната от автомобили ще се предвижи към връх Средногорец и Рудозем през ЖК- „Петровица“ по околовръстен път. От Сдружението призовават всички граждани с патриотичен дух да се включат в инициативата в знак на обединение, без значение на политическа принадлежност и религия.

„Нека почетем паметта на освободителите ни през далечната 1912 г.!“, призова Руженов.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини