16 °C

Утвърдиха новия план-прием за професионално обучение в Смолян и областта

На заседание днес Комисията по заетостта утвърди окончателно проекта за държавен план-прием през 2019-2020 учебна година в област Смолян. След проведеното обсъждане, предложеният проект ще бъде изпратен за утвърждаване от Министъра на образованието и науката, след което окончателният му вариант ще бъде публикуван на страницата РУО-Смолян.

Беше представен актуализирания, след последната среща с представители на бизнеса в региона, вариант на план-приема за 2019-2020 година. Той е съобразен със законовите рамки, новостите, целите правилата, утвърдени от Министерството на образованието и науката, както и със състоянието на професионалното образование и нуждите на пазара на труда в област Смолян. План-приемът е съобразен и с т.нар. STEM-профили, които обобщават природни, математически, технически и IT-специалности. Отчетени са и заявките от бизнеса и е добавено обучение по предложените в предходната среща специалности – полимери и мебелно производство. Към сферата на туризма се проявява най-голям интерес, както на национално, така и на регионално ниво, затова и специалностите, свързани с хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга, заемат най-голям дял в професионалното обучение.

СмолянБгвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 24.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини